Entomoloji Laboratuvarı 2008 yılında Biyoloji Bölümü bünyesinde böcekler üzerine akademik çalışmalar yapılmak üzere kurulmuştur. Ağırlıklı olarak böcek sistematiği ve ekonomik açıdan zararlı türler üzerine araştırmalar yapılmaktadır. Özellikle Türkiye’de farklı illerin meyve sinekleri faunası üzerine yapılan çalışmalar bu laboratuvarda yürütülmüş olup meyve sinekleri familyasına ait bu güne kadar 14 yeni türün tanımı yapılarak dünya literatürüne katkı sağlanmıştır. Bu çalışmalar sayesinde çok sayıda yeni kayıtlar tespit edilerek Türkiye meyve sinekleri faunası büyük oranda tamamlanmıştır. Bunların dışında başka bazı sinek ve kelebek familyaları üzerine taksonomim çalışmalar yürütülmüş ve yürütülmeye devam etmektedir.
Laboratuvarda hali hazırda çalışan, stereo mikroskoplar, ışık mikroskopları, böcek muhafaza dolapları, fonksiyonel fotoğraf makinaları, mikroskop ortamında görüntüleme sistemi, böcek tuzakları, böcek yumuşatma sistemleri, kelebek germe sistemleri bulunmaktadır.
Entomoloji laboratuvarı imkanları dahilinde, günümüze kadar 1 doktora ile 15 yüksek lisans tez çalışması, 2 TÜBİTAK, 1 Bakanlık ve 9 BAP projesi tamamlanmış olup hali hazırda 2 doktora ile 6 yüksek lisans tez çalışması ile 3 BAP projesine ait çalışmalar devam etmektedir. Bu çalışmalar ile birlikte Gaziantep ili başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden toplanan farklı böcek örnekleri böcek muhafaza dolapları içerisinde entomolojik müze kurallarına göre muhafaza edilmektedir.